Mad ud af huset til julefrokosten

pork-roast-1620698_640

Når man skal holde julefrokost er en af de vigtige ting maden, det er vigtigt at man stoler på dem der skal levere maden, det skal være professionelle og de skal have styr på det de laver.

For vores familie er der ingen tvivl, vi er helt sikkert til at få maden udefra til julefrokosten – eller det vil sige – kun til nogle julefrokoster.

Vi har typisk to julefrokoster, en for venner og en for familie. Den for vennerne går med at drikke øl, more sig og egentligt få en god afslutning på året. Denne julefrokost får typiske mad fra www.fest-diner.dk og det er en af de ting, vi nok aldrig ændrer på. Her handler det om at feste og om at have så lidt arbejde som muligt, da dagen derpå ofte er fuld af tømmermænd.

Helt anderledes er det med familiejulefrokosten – her laver vi det hele selv. Det er typisk and, steg og medisterpølse. Der bliver lavet mad til 30 personer, selv om vi faktisk ikke er så mange, men en fast regel er at man ikke må løbe tør. Hellere lave for meget end for lidt.

Det er her i særdeleshed vigtigt at man har en god tålmodighed, for at lave julefrokost sammen med familien handler ikke om mad, det handler om at være sammen. Alle børnene er med i køkkenet, smager, rører og lærer at lave mad. De synes det er sjovt og de lærer en masse om familien og elsker at være sammen med deres fætre, kusiner og resten af familien.

Dette er en af de julefrokoster, der aldrig må ændre sig, der skal man kunne gå og småsnakke i køkkenet hele dagen, drikke en glas rødvin, mens man skræller kartofler og leger i haven med ungerne. Børnene bager boller, skræller kartofler og hjælper med alt det de kan.

For mig, er dette en perfekt julefrokost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *